>
image border bottom

Sah

 sah

Valenţele educative ale şahului

Jocul de sah este cel mai vechi si mai raspandit joc cunoscut de oameni. Originea sa apartine preistoriei si a fost in nenumarate timpuri distractia popoarelor civilizate din Asia, persanii, indienii, chinezii. Europenii il au de aproape o mie de ani.

Este atat de interesant prin el insusi incat nu are nevoie de un stimulent material; de aceea nu s-a jucat niciodata pe bani. Aceia care se simt bine practicandu-l nu pot sa gaseasca alt joc mai nevinovat. In acelasi timp este avantajos atat pentru cel invins cat si pentru cel victorios. Sunt satisfacuti totusi ca prin sah ei si-au dezvoltat calitatile native superioare: judecata, spiritul de observatie, atentia, memoria.

Jocul de sah nu este doar o distractie. Anumite caractere ale mintii, folositoare de-a lungul vietii, pot fi capatate si dezvoltate prin el, pentru a fi de ajutor in diverse imprejurari. Iata care sunt aceste caractere:

  • Prevederea prin care poti privi in viitor si anticipa efectele unei fapte. Un jucator de sah tot timpul se intreaba: daca mut aceasta piesa ce avantaje am?
  • Circumspectia prin care urmaresti intreaga tabla de joc sau scena de actiune, relatiile dintre piese si pericolele la care sunt expuse.
  • Prudenta pentru a nu ne pripi la mutari si a nu lua decizii gresite in constructia planului de joc.

Si in cele din urma invatam prin sah de a nu fi descurajati de aparentele rele ale prezentului, de a spera in schimbarea situatiei si de a persevera in a gasi mijloace de actiune.

  • Coordonator: prof. Mihai Partenie– Instructor de sah, Arbitru national, Organizator de concursuri de sah
  • Frecventa cursului: o sedinta/saptamana 
  • Pret: 80 lei/lună (4 şedinţe) sau 210 lei/3 luni
  •  Orar: Miercuri, 13:15 – 14:15
Oferta IMALO Kinderklub pentru dumneavoastră

Dorești să fii la curent cu activitatile de care ar putea beneficia copilul tău la Afterschool IMALO?

Înscrie-ți adresa de e-mail și numele aici!